Hoe behandel ik God?

 

fotografia-13

“Zoals gij gedaan hebt, zal u gedaan worden, uw daad zal op uw eigen hoofd terugvallen”(Obadja 1:15) NBG’51. 

Ik las dit van de week in de Bijbel en de dag erna kwam er iemand naar mij toe die gekwetst was door de woorden en acties van anderen. Ik sprak met die persoon, maar wilde niet alleen degene helpen die gekwetst was, maar ook degenen die haar hadden gekwetst. Ik wilde niemand overtuigen van hun fouten, maar kunnen laten zien en doen begrijpen waarom dit fout was en hoe het God niet behaagde. Mijn gedachten gingen terug naar wat ik de dag ervoor in de Bijbel had gelezen.

Alles wat wij doen, goed of slecht heeft gevolgen. Zoals jullie weten heeft elke actie een reactie. Uitgesproken woorden kunnen nooit terug genomen worden, alhoewel er mensen zijn die zichzelf proberen te overtuigen dat het wel kan. Het kan niet, want de woorden die ik uitspreek, zullen ergens en bij iemand aankomen. Hetzij opbouwend en gezegend of afkrakend en beschadigend. Dan moet ik mezelf afvragen “Wat wil ik ontvangen”? Want wat ik wil ontvangen, is wat ik zal geven. Wanneer iemand denkt, voordat zij wat zegt, zal de kans dat zij negatieve dingen zegt, klein zijn. Maar wanneer iemand niet denkt en een tong heeft dat aan de lopende band is, is de kans op beschadigen en afkraken vrij groot.

Dit heeft niet alleen te maken met anderen, maar ook met God. Hoe behandel ik God? Wij mensen zijn snel met vragen, maar wat geef ik aan Hem…? Ik kan niet verwachten dat ik God “verwaarloos”en dan van Hem krijg wat ik wil. Zo werkt het niet… Hoe kan ik verwachten dat Zijn leven in mij zal zijn als ik niet eens mijn eigen leven aan Hem wil geven?!? Misschien lees je dit en zeg je: “Maar ik verwaarloos God niet”. Oke, hoeveel tijd maak je per dag voor Hem? Hoe ben jij tijdens de diensten wanneer je naar de kerk gaat? Betrek je Hem bij jouw beslissingen of bepaal jij zelf eigenhandig wat jij met jouw leven doet? Dit zijn maar een aantal vragen die wij onszelf kunnen stellen.

De bovenste vers leidde mij ook naar een andere vers uit de Bijbel, namelijk: “Gij zult de Here, uw God, liefhebben met geheel uw hart en met geheel uw ziel en met geheel uw verstand”(Matteus 22:37) NBG’51.

Wanneer iemand dit leeft, en ik zeg niet doen, maar leeft dan wordt de volgende vers realiteit in haar leven: “Maar zoekt eerst Zijn Koninkrijk en Zijn gerechtigheid en dit alles zal u bovendien geschonken worden” (Matteus 6:33) NBG’51. Ik heb dit eerder gezegd, maar ik herhaal het nog een keer: “Wanneer ik mijn alles aan God geef, dan ontvang ik Zijn alles. Hij faalt nooit, geeft nooit minder dan wat Hij beloofd en het staat geschreven dat Hij niet met mate geeft maar in overvloed.

Er is een verschil met de beloftes van de Bijbel kennen en de beloftes leven. Hoeveel mensen kennen de Bijbel qua theorie, maar kennen de realisatie van de beloftes van God in hun levens niet? Ik kwam op een moment in mijn leven dat ik het zat was. Ik sprak die dag met God op een manier dat ik nog nooit had gesproken en zei tegen Hem: ‘Ik ben het zat om al deze mooie en geweldige beloftes in de Bijbel te lezen en geen realisatie daarvan in mijn leven te zien. Dit gaat veranderen, omdat ik ga veranderen! De beloftes van God zijn net als cadeau’s. Hij heeft het al aan ons gegeven en wij moeten ze alleen maar uitpakken, bij wijze van spreken 🙂 Maar deze “uitpakken” is niet 1,2,3. Ik moet aan Hem laten zien dat ik het wil en bereidt ben om ervoor te strijden en dan ook werkelijk strijden. 

Herinner dit: Wat ik vandaag heb, is het resultaat van wat ik gisteren heb gedaan en gegeven.

Tot volgende week 😉

Leslie Mendes

Leslie Mendes

Een gedachte over “Hoe behandel ik God?

  1. Deze boodschap is heel sterk.
    Ik merk aan mezelf dat ik vroeger God wou dienen op mijn eigen manier zoals ik het wil, maar sinds het moment ik het op Zijn manier doet merk ik zoveel veranderingen in mijn geestelijke en financiële leven vooral

Plaats een reactie