WIE IS ZIJ?

shutterstock_153655541

“Niemand heeft ooit God gezien, maar de enige Zoon, die zelf God is, die aan het hart van de Vader rust, heeft hem doen kennen.” Johannes 1:18

Kort nadat Johannes dit schrijft, begint hij te praten over Johannes de Doper:

“Dit is het getuigenis van Johannes. De Joden hadden vanuit Jeruzalem priesters en Levieten naar hem toe gestuurd om hem te vragen: Wie bent u?” Johannes 1:19

Johannes de Doper was de eerste die de Here Jezus in die tijd vertegenwoordigde en hij deed het zo goed dat iedereen wou weten wie hij was. Ze dachten zelfs dat hij de Messias was! Hebt u ooit gedacht waarom? Hoe kan iemand God zo goed vertegenwoordigen, en zelfs verward worden met Hem?

Hij was anders dan de mensen van die tijd. Hij was onbevreesd, eerlijk, oprecht en moedig. Zijn woorden waren boeiende en niet omdat hij kon spreken, maar omdat het was alsof God Zelf door hem heen sprak.

Zijn doel in het leven was niet om beroemd te worden, maar om de Here Jezus te verkondigen en daarom werd hij zeer beroemd.

Veel mensen hebben zich door hem bekeerd en werden zijn discipelen, niet omdat hij volgelingen wilde maken, maar omdat hij een geboren leider was. Mensenmassa volgden hem, en daarom was de toenmalige gouverneur, Herodes Antipas, bang om hem te doden en hierdoor een revolutie tot stand brengen.

Niemand heeft ooit God gezien, maar veel hebben Hem goed vertegenwoordigd. Mannen en vrouwen die gediend hebben en dienen als referentiepunten voor Zijn bestaan.

En u, wat voor soort referentiepunt bent u van de God die u gelooft?

Nog een gelovige in de menigte of een referentiepunt van Hem in deze wereld?

Johannes de Doper was anders. Bent u anders dan andere meisjes en vrouwen in deze wereld of past u zich zo goed met iedereen? Bewonderen ze uw levend geloof of staan ze onverschillig tegenover het?

Johannes de Doper leefde een routine waarvan de centrale focus was om de Here Jezus te onthullen. Doet u dit of uw focus is uw eigen leven geweest?

Johannes de Doper was niet alleen van het geloof, maar hij beïnvloede mensen door zijn geloof. Wat voor invloed bent u geweest voor anderen om u heen? Willen de mensen u volgen of u negeren?

Goed getuigenis is niet alleen die die vertelt hoe goed God voor u is geweest, u heeft genezen, u heeft gezegend en bevrijd.

U moet uw getuigenis zijn.

 

537680_10151507774881591_1445920962_n

 

 

 

 

Cristiane Cardoso

Plaats een reactie