Direct

shutterstock_89787796

“Maar wie bent u dan? Vroegen ze hem. Wij moeten antwoord kunnen geven aan degenen die ons gestuurd hebben – wie zegt u zelf dat u bent? Hij zei: Ik ben de stem die roept in de woestijn: Maak recht de weg van de Heer, zoals de profeet Jesaja gezegd heeft. En er waren sommigen afgezonden uit de Farizeeën.”

Johannes 1:22-24

Johannes de Doper draaide niet rond de pot en deed de moeite niet om foutloos te zijn zoals de politici. Hij ging recht op het doel en heeft zich herkend op het blikje. Ik ben de stem des roependen in de woestijn, doe dit: maak het goed met God!

Kunt u zich voorstellen dat te zeggen aan de religieuze autoriteiten van die tijd? Dat is ruzie zoeken, is het niet? Maar wie geestelijk is, ziet niet op die manier. Het is duidelijk dat Johannes de Doper geen complotten wou veroorzaken “tussen broers”, integendeel, hij probeerde de complotten tegen te houden!

Hypocrisie is een van de ergste dingen die bestaat in deze wereld.

  • Rijke mensen die aan liefdadigheid doen en niet om de armen te helpen, maar om een beter gevoel te hebben (en natuurlijk hun reputatie te versterken).
  • Mensen die zeggen dat ze in God geloven, maar leven alsof alles wat Hij zei niets waard was… Wat is het probleem om seks te hebben voor het huwelijk? Wat is het probleem om een minirok aan te doen? Wat is het probleem om niet naar de kerk te gaan? Wat is het probleem om af en toe naar discotheek te gaan?
  • Religieuze die een last die ze zichzelf niet dragen aan anderen leggen.
  • Helpsters en vrouwen van pastors die zijn van alle markten thuis t.o.v. alles wat te doen is in de Kerk, maar vol van pijn en woede. Ze kijken met slechte ogen. Ze hebben geen angst als ze slecht moeten praten over een andere persoon van hetzelfde geloof…

Stel u voor dat iemand komt en tegen deze mensen zegt:

Jullie leven in zonde, berouw uzelf voordat het te laat is.

 Op zijn minst zullen ze een zekere afkeer voor u hebben! Maar een ding is zeker, dat woord zal blijven hameren in hun hoofd, dag en nacht. Iemand moest de moed hebben om de waarheid tegen hen te zeggen. De prijs was hoog, maar het is de moeite waard als we aan de dag denken dat die persoon zijn zonde zal erkennen en zich berouwen.

537680_10151507774881591_1445920962_n

Cristiane Cardoso

Plaats een reactie