PERMANENTE MAKEOVER

shutterstock_126317021-2

Gisteren waren we een van de programma’s van de Love School aan het opnemen en een van de onderwerpen was het laag gevoel van eigenwaarde van een vrouw, wiens man haar smeekte om zich beter op te maken. Door de rubriek “Super deugdzame”, naam onze productie haar naar een schoonheidsspecialiste, kapper, tandarts en stylist. Het was een totale makeover en haar man was heel dankbaar. Maar ik vroeg me af, zou een makeover iemands gevoel van eigenwaarde kunnen veranderen?

Ja en nee.

Op het moment dat u in de spiegel kijkt en houdt van wat u ziet, het gevoel van eigenwaarde verhoogt en dat is heel goed, eigenlijk. Maar de volgende dag, het haar is niet meer op dezelfde manier en de make is al weg met de look van de dag, die repetitief is geworden. En nu? Nu u kijkt naar de spiegel en er is niets nieuws meer… en dan gaat ze weer omlaag, de vervloekte gevoel van eigenwaarde.

We moeten ons niet alleen goed aankleden, verzorgen, naar de fitness gaan om ons gevoel van eigenwaarde altijd omhoog te houden. Deze dingen helpen wel, maar ze geven u niet het permanente resultaat dat u wilt.

De eerste stap naar een hoge zelfwaardering is zelfrespect. Het is gemakkelijk voor ons om van mensen te houden, zelfs van mensen die we nog nooit persoonlijk hebben ontmoeten. Als voorbeeld, hoeveel van jullie vinden mij leuk? En niet alleen mij, maar al mijn vriendinnen! Ik vind het heerlijk, natuurlijk, maar ik weet ook dat de meeste me nog niet eens persoonlijk hebben gezien en houden van mij als hun beste vriendin. En dat stimuleert me nog meer om te doen wat ik doe… maar het feit is, houden jullie ook van jullie zelf zoals jullie van mij houden?

Maar Cris, hoe kunnen we van onszelf houden? Hoe ontwikkelen we het zelfrespect?

Toen ik mijn waarde voor God begreep, zag ik mezelf met andere ogen. God waardeert mij boven alles en iedereen in deze wereld, want Hij heeft Zijn eigen Zoon voor mij opgeofferd. Hij heeft Zijn Geest gegeven zodat ik geestelijke dingen kon begrijpen en dichter bij Hem kon gaan. Hij bereidt een speciale hemelse plek voor mij, boven alle mooiste plekken op aarde. Praat altijd met mij en luister altijd naar mij. Hij waardeert mij zo veel dat het onmogelijk is dat ik blijf denken dat ik nog één in de menigte ben! Dat is de reden waarom ik niet bang ben voor wat mensen denken of zeggen over mij, omdat ik weet dat Hij weet wie ik werkelijk ben.

Als u van uzelf wilt houden, moet u eerst uzelf waarderen, en om uzelf te waarderen, moet u eerst u echte waarde begrijpen. Dat kan alleen God u laten zien. Waarom begint u niet vandaag Hem te leren kennen?

Elke woensdagavond, ik en al mijn vriendinnen, zijn in een Universal Hem aan het zoeken. U bent onze gast! Hier in Antwerpen op Carnotstraat 15 om 19.30uur.

PS: Volgende woensdag, zal ik u de tweede stap geven voor een hoog gevoel van eigenwaarde… mis het niet!

images-24

Cristiane Cardoso

Plaats een reactie